14.7.09

Låter du dina rädslor styra ditt liv?

Då är du inte ensam!
Rädslan att lyckas, att misslyckas eller någon annan rädsla håller oss ofta i ett järngrepp, så att vi inte får ut det vi vill av livet.

Tillhör du den stora skara människor som aldrig utnyttjar sin fulla potential för att få ut det mesta av livet? Låter du dina rädslor styra ditt liv? Då är du inte ensam. 99 personer av 100 är fast i detta livsmönster, där de inte är nöjda med sin tillvaro.

Det handlar inte alltid om pengar utan att våga ha modet att förverkliga sig själv. Man kan dela upp de begränsade rädslorna i två kategorier.

1. De som är medvetna om vad sina rädslor är.
2. De som inte tror sig vara rädda, men som ändå sitter fast i livet.

Tillhör du kategori ett så skriver du upp en lista på alla rädslor som du vet begränsar dig. Du kommer snart att få redskapen hur du omvandlar dessa rädslor till möjligheter.

För kategori två gäller det att skapa en medvetenhet av ens omedvetna rädslor. Hur vet du då om du har några rädslor som begränsar dig, eftersom en på hundra faktiskt är befriade från detta? Om du inte lever det liv du vill ha, om du inte förverkligar dina drömmar (som du kanske inte vet att du har), så har du medvetna eller omedvetna rädslor som styr dig.

Här kommer sex råd hur du övervinner dina rädslor och hur man förverkligar sig själv:

1. Skriv ner vad du skulle vilja förverkliga.
2. Om du inte vet vad det är så har du troligtvis en rädsla för framgång. Ja just det, rädslan som stoppar dig från att bli det bästa du kan bli.
3. Skriv upp dina rädslor som begränsar dig.
4. Gör dig beredd att besegra rädslan. Viljan att lyckas måste vara större än rädslan som begränsar dig, annars håller rädslan dig kvar i ett järngrepp.
5. Anpassa dina mål och drömmar (se punkt ett), så att du har något du verkligen har bestämt dig att uppå, oavsett hur rädd du är.
6. Bestäm ett datum när du ska göra förändringen och gör den oavsett hur rädd du är.

För många av oss är det lite mer komplicerat att gå från rädsla till framgång. Läs då böcker eller lyssna på material som hanterar detta ämne mer ingående. Skulle ni behöva mer hjälp så rekommenderar jag er att anlita en coach som kan hjölpa er att bli det bästa ni kan bli, där ni inte låter rädslorna styra era liv.

Inga kommentarer: