12.11.09

positiva hälsoeffekter under tiden/Sanna Ehdin

Lösningen på det är att ta bort kolhydraterna och även stärkelsen (ris, pasta etc) under en tid. Det är i minst en månad men gärna längre. Du kommer sannolikt att få oväntade, positiva hälsoeffekter under tiden. Uppleva mer energi, mindre trött, mer pigg på morgonen, mindre förkylningsbenägen etc.

Stärkelse är den främsta formen för lagring av energi hos växter och finns i riklig mängd i mjöl, gryn, ris, majs och rotfrukter. Ät istället grönsaker med lågt stärkelseinnehåll, protein (kött/fisk/ägg/fetaost) och fett/olja. Det blir alltså en typ LCHF-kost för att skapa balans i kroppen. Sedan får du se vad du själv mår bäst av. Jag ska snart förmedla mina erfarenheter av detta här, har som nämnts kört "Gröna kuren" i snart två månader" med helt fenomenalt resultat.

Här är de stärkelserika grönsakerna och bönorna (15–10 procent kolhydrater) som då ska undvikas: jordärtskockor, morot, palsternacka, ärter, linser, bönor, majs, potatis, sötpotatis och ananas (färsk), blåbär, druvor, körsbär, mango, äpple och päron, all torkad frukt, banan, katrinplommon.

Det behöver inte vara för resten av livet, det är under en tid så får du se vad din kropp reagerar bäst på!

Inga kommentarer: