19.10.11

13 åring försvunnen


saknad Sofia Carlsson,13, hade på sig blå jeans, en svart skinjacka, en svart skinväska samt beigea tygskor när hon försvann vid 15.00-tiden i torsdags på busstorget i Sala.  SAKNAD Sofia Carlsson,13, hade på sig blå jeans, en svart skinjacka, en svart skinväska samt beigea tygskor när hon försvann vid 15.00-tiden i torsdags på busstorget i Sala.Foto: PRIVAT

Trettonåriga Sofia är
spårlöst försvunnen

Föräldrarna: Vi är så oroliga

Har du sett trettonåriga Sofia Carlsson?
För sju dagar sedan försvann hon spårlöst från busstorget i Sala.
– Vi är så oroliga för att något har hänt henne, säger en av föräldrarna.
I dag har Sofia Carlsson, 13, varit spårlöst försvunnen i sju dagar.
Hon såg senast i torsdags i Sala. Sofia hade slutat skolan för dagen och väntade på att ta bussen från busstorget till sitt tillfälliga boende utanför staden.
Men när bussen kom gick hon aldrig ombord. I stället är hon spårlöst försvunnen.
När hon inte kom hem blev de vuxna vid boendet direkt oroliga.
– Vi tog bilen och åkte in för att leta efter henne. Men kunde inte hitta henne någonstans, säger en av dem till Aftonbladet.
Sofia hade ingen mobil med sig vid tillfället och hade knappt några pengar på sig.

Vännerna vet inte var hon är

Familjen har pratat med alla hennes vänner och ingen vet var hon befinner sig.
Det har hänt tidigare att Sofia har försvunnit. Men då har hon alltid ringt och berättat att allt var bra. Nu är det helt tyst.
– Det känns jättejobbigt, det känns som det har hänt något. Man vill inte tänka tanken, men det går inte att låta bli. Är hon vid liv? Hon borde ha kontaktat någon av hennes vänner eller oss för att sagt att allt är bra, säger en av föräldrarna.
Sofia är polisanmäld som försvunnen och en efterlysning har gått ut i landet. Polisen i Sala letar efter henne. I nuläget tror polisen att hon har försvunnit frivilligt och misstänker inget brott.

"Kan ha hamnat i dåligt sällskap"

Men med tanke på hennes låga ålder är de mycket angelägna i att hitta Sofia så snabbt som möjligt.
– Vi ser allvarligt på det med tanke på att hon är så ung, man vill inte att det ska hända något. Även om det skulle vara så att hon är borta frivilligt, kan hon ha hamnat i dåligt sällskap och råkat illa ut. Det är därför mycket viktigt att vi kan komma i kontakt med henne, säger Agneta Kumlin, chef vid närpolisen i Sala.

Har du sett Sofia?

Sofia Carlsson hade på sig blå jeans, en svart skinnjacka, en svart skinnväska samt beigea tygskor när hon försvann vid 15.00-tiden i torsdags på busstorget i Sala.
Om du sett, hört eller vet något om försvinnandet, hör av dig tillpolisen på telefon 114 14.

Inga kommentarer: